Zavařování praktikovaly už naše babičky, a i v dnešní moderní době je tento způsob skladování potravin nadmíru oblíbený. Vždyť co může být lepšího než si zakonzervovat domácí meruňky od sousedky nebo okurky z vaší zahrádky a těšit se z nich po celou zimu? Vězte, že zavařování je jednoduchá technika, kterou snadno provedete v klasickém hrnci.
Zavařovat ovšem nemusíte jen v hrnci! Jak si doma připravit výborný meruňkový kompot či nakládané okurky a co k tomu budete potřebovat?
Rozhodli jste se zavařovat v hrnci? Nemusíte investovat do drahých hrnců na zavařování, stejně tak vám poslouží velký smaltovaný hrnec v retro designu, který skvěle vodí teplo a pořídíte jej za ekonomickou cenu.
Ve smaltovaném hrnci můžete zavařovat na všech typech ohřevů, včetně indukce.
Láká vás další způsob zavařování? Zkuste to ve vaší troubě! Zavařovat lze v troubě plynové, elektrické i horkovzdušné, podle čehož se poté odvíjí celková doba zavařování. Roli samozřejmě hraje také druh a tvrdost ovoce či zeleniny, kterou se chystáte zavařit. Postup je jednoduchý:
Pro jistotu můžete na zkoušku zavařit jednu sklenici, jelikož každá trouba hřeje trošku jinak a vy tak budete mít jistotu, že vaše plody se zavaří tak, jak mají.